Wie zijn wij?

Wie is Taal Leeft?


Taal Leeft! is de inburgeringsschool voor nieuwkomers en de plek om het beste uit jezelf te halen. Wij bieden een goede start in de Nederlandse samenleving. Een taal leer je samen!

Wie is Taal Leeft?

Taal Leeft is een nieuwe taal- en inburgeringsschool voor Gouda en de regio. Kom je bijvoorbeeld niet uit Gouda, maar uit Boskoop, Zevenhuizen, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan den IJssel of elders uit de regio, dan kun je ook prima bij ons terecht! Sinds kort zijn wij ook in Rotterdam actief. 

Onze missie is dat taal de sleutel is tot een zelfredzaam bestaan. Wij bieden je met onze inburgeringslessen, samen met gekwalificeerde docenten een goede start in de Nederlandse maatschappij. We dagen je uit om jezelf te ontwikkelen, maar vooral ook om gebruik te maken van je eigen talenten!  We helpen je dat  ‘zaadje te planten’ zodat je zelf de vruchten kunt oogsten!

Bij Taal Leeft! Leer je de taal ook samen met andere studenten waardoor de communicatie nog veel beter wordt. 

Leeractiviteiten

Wij zijn gespecialiseerd in:

* Inburgeringscursussen

* NT2-cursussen

* Alfabetisering cursussen

Keurmerk Blik op Werk en kwaliteitsinspectie ITTA

Wij bieden vanwege ons aspirant keurmerk van Blik op Werk de mogelijkheid dat de inburgeringslessen worden gefinancierd door Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Hierover kunnen wij nadere informatie verstrekken zoals de voorwaarden. Voor meer informatie over ons keurmerk zie ook: https://www.blikopwerk.nl/zoeken/taal-leeft

op 11 februari 2022 kregen wij geweldig nieuws!

 Met trots kunnen wij melden dat Taal Leeft! op 11 februari 2022 het Blik op Werk Keurmerk toegekend heeft gekregen! Het Keurmerk van Blik op Werk staat garant voor de kwaliteit van dienstverlening die Taal Leeft! levert. Het Keurmerk Blik op Werk verschaft inzicht in de kwaliteit van de dienstverleners. Met het verkrijgen van het Keurmerk voldoet Taal Leeft! aan de drie hoofdnormen: Organisatie, Tevredenheid en Resultaten.

Het audittrapport van Taal Leeft! vindt u hier: https://keurmerkapp.blikopwerk.nl/organizations/15392/public_assessment_report

Taal Leeft! kan zich met dit Keurmerk onderscheiden en alle mensen die geïnteresseerd zijn in het afnemen van onze diensten laten zien dat wij kwaliteit leveren. Daarnaast zijn we trots op het prachtige resultaat van het klanttevredenheidsonderzoek. 

In de afgelopen meetperiode is de klanttevredenheid van Taal Leeft! beoordeeld met maar liefst een 9,6 en met 4 sterren! 

Taal Leeft! heeft vorig jaar al een positief resultaat behaald bij de kwaliteits-inspectie door ITTA kennisinstituut voor Taalontwikkeling. Begin augustus 2021 heeft ITTA de kwaliteitsinspectie “Toezicht in de klas” uitgevoerd waarbij twee kwaliteitsonderdelen werden bekeken: didactiek en cursistbegeleiding. Met dit resultaat voldoen wij hiermee aan de gestelde normen rondom kwaliteit van het onderwijs. Wij zijn trots op het in korte tijd bereikte resultaat. We zijn er vooral trots op dat onze docenten, medewerkers en cursisten dit mogelijk hebben gemaakt. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie inzet en het vertrouwen in ons!

Heb je interesse, of ken je iemand die mogelijk interesse heeft?

Stuur dan jouw cv met een motivatiebrief naar taalleeft@gmail.com, of neem contact op met Monique Bosboom, telefoonnummer 06-408 93 114.