مرحبا 
 

Wie is Taal Leeft?https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/cm4all.com.widgets.DownloadWidget/thumbnail.png

Taal Leeft is een nieuwe taal- en inburgeringsschool voor Gouda en de regio. Kom je bijvoorbeeld niet uit Gouda, maar uit Boskoop, Zevenhuizen, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan den IJssel of elders uit de regio, dan kun je ook prima bij ons terecht!

Onze missie is dat taal de sleutel is tot een zelfredzaam bestaan. Wij bieden je met onze inburgeringslessen, samen met gekwalificeerde docenten een goede start in de Nederlandse maatschappij. We dagen je uit om jezelf te ontwikkelen, maar vooral ook om gebruik te maken van je eigen talenten!  We helpen je dat  'zaadje te planten' zodat je zelf de vruchten kunt oogsten!

Bij Taal Leeft! Leer je de taal ook samen met andere studenten waardoor de communicatie nog veel beter wordt. 


Leeractiviteiten

Wij zijn gespecialiseerd in:

* Inburgeringscursussen

* NT2-cursussen

* Alfabetisering cursussen

Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)
Doelgroep: door het volgen van lessen kunnen inburgeraars zich voorbereiden op het ONA-examen.
Doel: inburgeren is meer dan alleen het leren van de Nederlandse taal. Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) biedt de cursist de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij door te leren hoe de Nederlandse arbeidsmarkt eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn.
Inhoud: het volledige ONA-traject bestaat uit drie delen: de voorbereidende fase, het portfolio en een 64 uur cursus. Het portfolio wordt door DUO beoordeeld.
Studiebelasting: 24 uur
Toetsen:
Lengte leeractiviteit: 64 uur verdeeld over een maand.
Deze cursus start maandelijks.

Examentraining / privéles

Doelgroep: voor iedere cursist die zich wil voorbereiden op het inburgeringsexamen.
Doel: heb je een onderdeel in het inburgeringsexamen niet behaald dan kun je gebruik maken van de examentraining. De docent helpt je tijdens de training met oefenen van het onderdeel dat je nodig hebt ter voorbereiding op het examen.
Toetsen: examentraining
Lengte leeractiviteit: afhankelijk van de wensen van de cursist. 

Keurmerk Blik op Werk en kwaliteitsinspectie ITTA

Wij bieden vanwege ons aspirant keurmerk van Blik op Werk de mogelijkheid dat de inburgeringslessen worden gefinancierd door Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Hierover kunnen wij nadere informatie verstrekken zoals de voorwaarden. Voor meer informatie over ons keurmerk zie ook: https://www.blikopwerk.nl/zoeken/taal-leeft.  


Op 11 februari kregen wij geweldig nieuws!

 Met trots kunnen wij melden dat Taal Leeft! op 11 februari 2022 het Blik op Werk Keurmerk toegekend heeft gekregen! Het Keurmerk van Blik op Werk staat garant voor de kwaliteit van dienstverlening die Taal Leeft! levert. Het Keurmerk Blik op Werk verschaft inzicht in de kwaliteit van de dienstverleners. Met het verkrijgen van het Keurmerk voldoet Taal Leeft! aan de drie hoofdnormen: Organisatie, Tevredenheid en Resultaten.

Het audittrapport van Taal Leeft! vindt u hier: https://keurmerkapp.blikopwerk.nl/organizations/15392/public_assessment_report

Taal Leeft! kan zich met dit Keurmerk onderscheiden en alle mensen die geïnteresseerd zijn in het afnemen van onze diensten laten zien dat wij kwaliteit leveren. Daarnaast zijn we trots op het prachtige resultaat van het klanttevredenheidsonderzoek. 

In de afgelopen meetperiode is de klanttevredenheid van Taal Leeft! beoordeeld met maar liefst een 9,6 en met 4 sterren! 

Taal Leeft! heeft vorig jaar al een positief resultaat behaald bij de kwaliteits-inspectie door ITTA kennisinstituut voor Taalontwikkeling. Begin augustus 2021 heeft ITTA de kwaliteitsinspectie “Toezicht in de klas” uitgevoerd waarbij twee kwaliteitsonderdelen werden bekeken: didactiek en cursistbegeleiding. Met dit resultaat voldoen wij hiermee aan de gestelde normen rondom kwaliteit van het onderwijs. Wij zijn trots op het in korte tijd bereikte resultaat. We zijn er vooral trots op dat onze docenten, medewerkers en cursisten dit mogelijk hebben gemaakt. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie inzet en het vertrouwen in ons!


NRTO-Lid 

Taal Leeft! is aspirant lid van NRTO, de brancheorganisatie voor private onderwijs- instellingen, opleidings-  en trainingsbureaus.

Een NRTO-lid is:

1. Transparant over haar producten en diensten.
2. Helder over de uitkomsten van leeractiviteiten.
3. Zet deskundige docenten in.
4. Heeft een klachtenprocedure.
5. Streeft naar continue verbetering.
6. Meet de klanttevredenheid.
7. Komt gemaakt afspraken na.


Algemene voorwaarden NRTO consumenten
Algemene-Voorwaarden-NRTO consumenten.pdf (652.74KB)
Algemene voorwaarden NRTO consumenten
Algemene-Voorwaarden-NRTO consumenten.pdf (652.74KB)
Algemene voorwaarden NRTO
Algemene-Voorwaarden-NRTO-B2B.pdf (482.62KB)
Algemene voorwaarden NRTO
Algemene-Voorwaarden-NRTO-B2B.pdf (482.62KB)
Gedragscode consumenten NRTO
NRTO-Gedragscode-consumenten-2013.pdf (417.38KB)
Gedragscode consumenten NRTO
NRTO-Gedragscode-consumenten-2013.pdf (417.38KB)
Samenwerkingsverband

Taal Leeft! werkt samen met Vluchtelingenwerk Waddinxveen en Gouda.


Vacatures

Wij zoeken nieuwe collega's!

Online NT2-docent (cursus B1)
Vacature online NT2 docent.pdf (150.1KB)
Online NT2-docent (cursus B1)
Vacature online NT2 docent.pdf (150.1KB)

 

NT2-docent
Vacature NT2 docent_mei 2021.pdf (129.15KB)
NT2-docent
Vacature NT2 docent_mei 2021.pdf (129.15KB)

 Heb je interesse, of ken je iemand die mogelijk interesse heeft?

Stuur dan jouw cv met een motivatiebrief naar taalleeft@gmail.com, of neem contact op met Monique Bosboom, telefoonnummer 06-408 93 114.
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn